Frisklivssentralen

Et kompetansesenter med tilbud til voksne som vil endre levevaner knyttet til fysisk aktivitet, kosthold og tobakk.

Vi tilbyr oppfølging individuelt og i gruppe, og kan hjelpe til med å finne aktiviteter som passer for deg. Du kan ta kontakt selv, eller bli henvist av fastlege, NAV og annet helsepersonell. Du vil da bli innkalt til en uforpliktende og kostnadsfri samtale. Friskliv Gjesdal samarbeider tett med sentralene i Time, Klepp og Hå. Den individuelle oppfølgingen får du i din hjemkommune. Gruppetilbudene kan du bruke i alle 4 kommunene.
 

Hva er en frisklivssentral

 
 

Kontaktinformasjon

Fagansvarlig: Ellen Dysvik, 947 81 631/ friskliv@gjesdal.kommune.no.
Adresse: Ole Nielsensvei 20. Rett over Norwegian Outlet, i samme bygg som ÅBOAS.
Følg oss på facebook og Instagram (frisklivjaeren).
 
 
Tilbud i Frisklivssentralen
 •   Helsesamtaler
 •   Frisklivstrening
 •   Kostholdsveiledning og Bra Mat kurs
 •   Røyk- og snussluttveiledning
 •   Søvnkurs
 •   Livsstyrketreningskurs
 •   KIB: kurs i mestring av belastning
 •   KID: kurs i depresjonsmestring

 

KURSOVERSIKT HØSTEN 2018 (PDF, 302 kB)

 

"Små steg- stor endring". 
Vi har fokus på at små kloke valg på sikt gir endring og helsegevinst hos deg som deltaker. Under helsesamtalen kartlegger vi dine ønsker, mål og forutsetninger for endring av levevaner.  Videre legger vi en plan for de neste 12 ukene dersom du velger å benytte deg av frisklivsresepten. Vi har fagkunnskap om fysisk aktivitet, kosthold, røykeslutt, søvn, samt endringsprosesser. Du er ekspert på deg og vet selv best hvor skoen trykker. Sammen jobber vi med å finne gode løsninger for å oppnå varig endring. 

 

Frisklivstrening
Foregår ute i naturen, på treningssenter eller i basseng. Treningen er gruppebasert og blir ledet av personell fra Frisklivssentralen. Tilbudet er basert på anbefalte treningsmetoder fra Helsedirektoratet. Hovedfokus skal være bevegelsesglede med element av både styrke og kondisjon. Etter deltakelse på Frisklivssentralen er målet at du vil fortsette å være fysisk aktiv i hverdagen din og få bedre helse både på kort og lang sikt. 

 

Kostholdsveiledning
Friskliv tilbyr individuell veiledning eller kostholdskurs for deg som ønsker å gjøre endringer i kostholdet. "Bra Mat for bedre helse" er et inspirasjons- og motivasjonskurs for deg som vil bli mer bevisst på matvaner og matvarevalg. Kurset følger Helsedirektoratet sine offisielle anbefalinger for ernæring. Du får praktiske råd i hverdagen, økt forståelse for varedeklarasjoner og mulighet til å utveksle erfaringer med andre.

 

Tobakksveiledning
Friskliv tilbyr individuell veiledning eller kurs for deg som ønsker å slutte å røyke eller snuse. "Røykfrie sammen" er utarbeidet av Helsedirektoratet. Kurset består av 5 - 8 samlinger fordelt på ca. 8 uker. På de tre første møtene forbereder du som kursdeltaker deg på å slutta å røyke, i de neste møtene jobber du med å fortsette å være røykfri og opprettholde motivasjonen. Kursopplegget kan også brukes for deg som vil slutte med snus.
Det finnes flere gode verktøy på nett og som app,se nettsiden slutta.no
 

Søvnkurs
Søvnkurset er for personer som strever med insomni eller lettere grader av søvnvansker, og som ønsker å forbedre søvnkvaliteten uten bruk av medikamenter. Kurset består av 4 samlinger.
 

Livsstyrketrening
Livsstyrketrening er å øve på å være fullt og helt tilstede i sitt eget liv. Målet er å få en bedre helse og økt livskvalitet. På kurset jobber en med tanker, følelser, vaner og mønstre i hverdagen. Du vil også lære ulike oppmerksomhets- og avspenningsøvelser. Temaer som tas opp er blant annet; glede, dårlig samvittighet og sinne, verdier, ressurser, muligheter og valg.

 

ØNSKER DU MER INFORMASJON?
Besøk hjemmesiden vår: http://www.frisklivjæren.no/

 

Klikk for stort bilde

 

Ønsker du å undersøke hvordan tankene og
oppmerksomheten påvirker humøret og
handlingene dine? Vi har noen ledige plasser på neste kurs! 

Vann

 

Ønsker du å få mer hverdagsglede? Vi kan nå tilby et helt nytt kurs i Gjesdal kommune! Vi har startet Tankeviruskurs; et kurskonsept over tre ganger som passer for alle voksne. Datoer for første kurs er 07.02.19, 14.02.19 og 21.02.19. Det vil også holdes kurs i april, juni, september og november 2019. Se invitasjonen under for mer informasjon, og ta gjerne kontakt ved spørsmål eller ønske om påmelding.

Velkommen på et kjekt og nyttig kurs!

 

Får du for lite søvn? Er du uopplagt i løpet av dagen?  Da kan SØVNKURS være akkurat det du trenger!

Bra mat kurs

Ønsker du å legge om matvanene dine? Er du kostholdsforvirret? Lurer du på hvilke matvarer du bør velge og hvorfor? Da er dette kurset for deg! 

Frisklivssentralene på Jæren inviterer til temasamling 22.februar kl.18.00-20.00.

Temaet er SØVN.

 

 

 

Bilde av to seniorer.

Idéen med SeniorPortalene er at seniorer over hele landet kun skal være to tastetrykk unna en enklere hverdag. Dette er nasjonale sider uten kostnader og som ikke krever medlemskap for brukerne.  

Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Ellen Dysvik
Fagansvarlig Frisklivssentralen
E-post
Telefon 51 61 47 05
Mobil 947 81 631
Fagansvarlig Frisklivssentralen
 
 • TelefonBilde 51 61 42 00
 • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
 • Besøksadr: Rettedalen 1
 • Komm.nr. 1122
 • Org.nr. 964978573