Barn og familie

Liten baby på skulderen til far - Klikk for stort bilde Kristian Konstali    

Under temaet barn og familie vil du finne informasjon som er relatert til barnehage, barnevern og familievern, barn og foreldre, samliv og god oppvekst i Gjesdal kommune.   

 

Hvor er hjelpen når jeg trenger den?De fleste unge i Gjesdal har det bra. Ungdataundersøkelsen gjennomføres hvert tredje år. Skoleelever over hele landet svarer på en elektronisk spørreundersøkelse om foreldre, venner, lokalmiljø, skole, fritid, trening, helse, kosthold, fysisk og psykisk helse, selvbilde, tobakk, rus, mobbing, vold og regelbrudd.


 


Verdensdagen for psykisk helse markeres årlig i Gjesdal kommune, og denne gang får vi besøk av Marco Elsafadi. Han har inspirert folk over hele landet som basketballspiller, ungdomsarbeider, foredragsholder og vinner av Mesternes Mester på NRK. Han er opptatt av viktigheten av gode relasjoner.

Verdensdagen markeres med ulike arrangement i Gjesdal fra 10.-17. oktober.

Årets tema er: GI TID.

Mandag 14. oktober blir det publikumsforedrag med Marco Elsafadi i Ålgård kirke. Billettsalget starter i september.

Mer informasjon om markeringen av Verdensdagen, legges ut på kommunens nettsider i midten av august.

Logo for God oppvekst


Foreldre oppfordres til å ta kontakt hvis du/dere er bekymret eller har spørsmål knyttet til barn og unges utvikling. Oversikten viser tilbudet i Gjesdal, og hvem du kan kontakte.

 


De fleste barn og unge i Gjesdal har det godt. Noen har det veldig tøft, og det kan være vanskelig å oppdage. Sykdom, rusmisbruk, vold, konflikter, skilsmisse, mobbing og ensomhet er noe av det som kan gjøre livet vanskelig. Som leder eller trener møter du disse barna.

 


Helhetlig oppvekstplan viser «Gjesdaltråden» og de viktigste satsingsområdene fra før fødsel til 18 år. Helhetlig oppvekstplan er styrende for alle ansatte som jobber for barn og unge.

Gjennomføres i mars 2019 for alle elever i 8.–10. klasse.

Gravid

 

GOD START kurs for førstegangsforeldre før fødsel fortsetter. Se kursdatoene for 2019.

Zippy`s venner logo

 


Zippys venner er et tiltak for å fremme god psykisk helse, sosial kompetanse, trivsel og mestring. Det er viktig i arbeidet for å utruste barn og unge til å håndtere livet.

Gjesdal kommune tilbyr gratis kurs i Flexid som betyr «fleksibel identitet». Kurset er for ungdommer som har vokst opp med mer enn en kultur, eller som har foreldre hvor en eller begge har flyttet fra et annet land. Kurset går over to år.

Bufetat


Familievernet har noe kontortid på Ålgård etter avtale. Ring 51 53 81 50 for timebestilling. Familievernkontoret i Sør-Rogaland gir tilbud ved samlivs- og relasjonsproblemer. Enkeltpersoner, par og familier kan ta kontakt. Tilbudet er gratis.

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573