Barn og familie

Liten baby på skulderen til far - Klikk for stort bilde Kristian Konstali    

Under temaet barn og familie vil du finne informasjon som er relatert til barnehage, barnevern og familievern, barn og foreldre, samliv og god oppvekst i Gjesdal kommune.   

 

Hvor er hjelpen når jeg trenger den?

 


Verdensdagen for psykisk helse markeres årlig i Gjesdal kommune. Tema for 2019 er «Gi tid». Årets kampanje har som mål å oppfordre oss alle til å bruke tiden på å gjøre ting som er godt for den psykiske helsen. «Gi tid» er første tema ut under paraplyen «Oppmerksomhet og tilstedeværelse», som skal gjelde for 2019-2021.

Verdensdagen markeres med ulike arrangment i Gjesdal kommune fra 10.-16. oktober. Program for hele uka. (PDF, 7 MB)

Mandag 14. oktober kl. 19.30. - 21.15. er det åpent foredrag med Marco Elsafadi  i Ålgård kirke. Billettsalget er godt igang på hoopla.no (kr. 150,- + 20,- i billettavgift). Marco Elsafadi er opptatt av viktigheten av gode relasjoner. Han har inspirert folk over hele landet som basketballspiller, ungdomsarbeider, foredragsholder og vinner av Mesternes Mester på NRK. Han er for tiden aktuell med TV programmet " Brente minner".

Link til foredraget på Facebook

Velkommen på stand og foredrag. Og gjør som ungdommene på Ungdomshuset: Ta praten om hva "Gi tid" innebærer for deg?

 

 

 

Foreldre er de viktigste forebyggerne. Foreldre har innflytelse på ungdommens holdninger og valg, og foreldre har stor mulighet til å påvirke unges vaner.
 SLT arbeidet i Gjesdal:
Forebygging av rus og kriminalitet
Fremme gode oppvekstforhold
Felles innsats mellom kommune og politiDe fleste unge i Gjesdal har det bra. Ungdataundersøkelsen gjennomføres hvert tredje år. Skoleelever over hele landet svarer på en elektronisk spørreundersøkelse om foreldre, venner, lokalmiljø, skole, fritid, trening, helse, kosthold, fysisk og psykisk helse, selvbilde, tobakk, rus, mobbing, vold og regelbrudd.


 


Foreldre oppfordres til å ta kontakt hvis du/dere er bekymret eller har spørsmål knyttet til barn og unges utvikling. Oversikten viser tilbudet i Gjesdal, og hvem du kan kontakte.

 


De fleste barn og unge i Gjesdal har det godt. Noen har det veldig tøft, og det kan være vanskelig å oppdage. Sykdom, rusmisbruk, vold, konflikter, skilsmisse, mobbing og ensomhet er noe av det som kan gjøre livet vanskelig. Som leder eller trener møter du disse barna.

 


Helhetlig oppvekstplan viser «Gjesdaltråden» og de viktigste satsingsområdene fra før fødsel til 18 år. Helhetlig oppvekstplan er styrende for alle ansatte som jobber for barn og unge.

Gjennomføres i mars 2019 for alle elever i 8.–10. klasse.

Gravid mage

 

GOD START kurs for førstegangsforeldre før fødsel fortsetter. Se kursdatoene for 2019.

 


Zippys venner er et tiltak for å fremme god psykisk helse, sosial kompetanse, trivsel og mestring. Det er viktig i arbeidet for å utruste barn og unge til å håndtere livet.

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573