Julehilsen

 «Nå har vi vaske golvet og vi har børi ved,

Og vi har sett opp fuggelband og vi har pynte tre.»

   

Julekort fra 1910 - wikipedia - Klikk for stort bilde

Slik begynner Alf Prøysens folkekjære sang, en av de julesangene vi oftest synger med jul. Han fanger den hektisk glade forventningen som alltid ligger i luften mens vi gjør oss klare til jul. Det er godt å komme i mål med juleforberedelsene, og la seg overmanne av julehøytid.

 

Selv gleder jeg meg ekstra til jul i år. Vi blir mange rundt bordet, både barn og barnebarn feirer med oss. Med småbarn til stede blir det like mye jule-ståhei som julefred, og det er strålende. Da er vi garantert at nissen kommer på besøk, at det blir «nod» i formiddagsgrauten, at pakkene blir lekne og at det blir gang rundt juletreet. Jeg gikk meg over sjø og land, På loven sitter nissen og Deilig er jorden er selvskrevne juletregangsanger «sjå osse».

 

De fleste har råd til å unne seg en raus julefeiring som jeg, og har som jeg selskap av familie og venner i julen. Kjenn etter og nyt det gode felleskapet blant familie og venner. Det er råd å kjenne takknemlighet for slikt.

 

Julen har også det i seg for de fleste av oss at den maner til ettertanke. Vår velstand, trivsel og lykke er ikke en selvsagt størrelse. Når vi har det bra er det et resultat av egen og andres både dyktighet og hell. Julebudskapet, både det religiøse og det verdslige, oppfordrer til nestekjærlighet og solidaritet. La det være en forsiktig ordførerpåminnelse inn i julehøytid og ferietid.

 

God jul og godt nytt år – kjære gjesdalbu!

 

Frode Fjeldsbø

Ordfører

Publisert av Anne Katrine Løklingholm Kjos. Sist endret 02.01.2017
Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964 978 573
Login for redigering