Månedsbrev fra Ordfører
Publisert 23.01.2018
Landsby illustrasjon 1

Når vi samarbeider og samskaper, klarer vi å utnytte ressursene i samfunnet på en bedre måte. Hvis kommune, næringsliv, frivillighet og innbyggerne forstår situasjonen ulikt og «motarbeider» hverandre, får vi mindre ut av ressursene. Om vi samarbeider godt og drar i samme retning, får vi mer ut av ressursene. Da kan en pluss en bli mer enn to.

Publisert 19.12.2017
Julepynt på tre

Vi er kommet inn i mørketida. Dagene er blitt korte, og kveldene og nettene lange. Desemberkvelder kan være tunge om vi bare ser mørket. De kan bli lette og flotte om vi i stedet legger merke til det lyse som preger denne forventningstida.

Publisert 04.12.2017
Budsjettplan

«Ja, de penga, ja de penga – er til bekymring, for fattig og for rik.» Slik går refrenget i Vidar Sandbecks kjente pengegalopp. Kjent for oss som hørte barnetimen og ønskekonserten for noen år siden. Nå er det budsjettid i poltikken. Å få pengene til å strekke til, både til lovpålagte og nødvendige tjenester, og andre gode formål – det er budsjettmakernes store utfordring.

Publisert 19.10.2017
Den vet best hvor skoen trykker 1

Demokrati betyr folkestyre. Folkestyre betyr at folk bestemmer. Vi har valg hvert annet år som sørger for at folkets representanter tar plass i kommunestyre, fylkesting og storting. Et levende demokrati må være tilgjengelig også mellom valg. Da er medvirkning, deltakelse og tilgjengelighet avgjørende.

Publisert 21.08.2017
Første skoledag

Ferietiden er over nå for de fleste av oss. Den sommeren vi nesten ikke har hatt, er på hell. Seinsommerblomstene bytter oppmerksomhet med sommerblomstene, dagene blir kortere, temperaturen trekker litt nedover på termometeret. Vi skal i gang igjen.

Publisert 30.06.2017
Traktor med høy vender 1

Ålgård sentrum har vært en byggeplass en stund. Det bygges mye nytt. Det kommer stadig ny handelsvirksomhet både på Amfi, Norwegian Outlet og i Handelsparken på «Myrå», ja andre steder og. Men det er ikke bare kommunesenteret som endres og utvikles. Endringene er like omfattende på «bygdå». Mange bønder satser tungt og investerer i nye driftsformer og driftsbygninger.

Publisert 02.06.2017
Edlandshagen-med-speiling 1

 

Gjesdal er en god kommune både å bo og drive næring i. Det tror jeg mange, ja de fleste gjesdalbuer, er enige om. Men fremstår vi like attraktive for andre? Det har vi prøvd å finne ut av.

Publisert 24.04.2017
3 klasse Oltedal skole

Norske elever ligger langt framme når det gjelder forståelse av demokrati. Dette er ikke bare noe vi liker å tro. Det blir bekreftet av internasjonale undersøkelser. Skolene gjør her en viktig jobb. Jeg har som ordfører selv villet bidra ved å reise ut og treffe elevene i gjesdalskolen.

Publisert 06.03.2017
Smart city hjul med ikoner og ord


Korleis me snakkar om ting betyr noko. Mange tykkjer det er flott at Gjesdal vil vera ein smart city, medan somme tykkjer at ordet city ikkje passar for oss. Ålgård er jo ikkje ein by, lang mindre ein city. Men det er viktigare å forstå kva dette smarte handlar om, enn det er å bruka tid på orda.

Publisert 22.12.2016

 «Nå har vi vaske golvet og vi har børi ved,

Og vi har sett opp fuggelband og vi har pynte tre.»

   

Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964978573