Aktivitetsanlegget for unge er godt i gang

aktivitet rundt bordet.jpg - Klikk for stort bilde

To ideverksted for 5. klasse og oppover har vært gjennomført. Oppdraget har vært å komme med ideer for hva et aktivitetsanlegg for unge i sentrum bør inneholde.

Hvordan det hele startet


Barn og unges kommunestyre bevilget i 2016 kr. 60.000,- til aktivitetsanlegg i sentrum. Det var et viktig signal om at barn og unge vil være med å bestemme og er opptatt av gode møteplasser i sentrum. Sparebankstiftelsen SR-Bank har bevilget kr. 400.000,- til nærmiljøanlegget. Gjesdal kommune har puttet penger i potten, og det skal søkes om spillemidler. Den økonomisk rammen er på 1,2 millioner. Nærmiljøanlegg på 200 m2 ligger i den nye elveparken. Det skal inneholde aktiviteter for unge fra 11 år og oppover.
 


Første ideverksted


23. mars kl. 16:00 samlet rett under 30 unge til ideverksted på Veveriet. De hadde svart på en åpen invitasjon for alle unge fra 5. klasse og oppover om å være med å bestemme innholdet på aktivitetsanlegget for unge. De ble delt inn i grupper, fikk en liten icebreaker oppgave og en god del pizza for å smøre de kreative hjulene. Som tilrettelegger for ettermiddagen var arkitekten Henrik Lundberg til stedet. Han hadde med seg model over området til hver gruppe, samt en rekke materialer slik at de kunne visuelt vise hvordan de så for seg anlegget. Det kom opp en masse kreative løsninger og du kan se hvert enkelt gruppearbeid i bildegalleriet i artikkelen.

 

Så møttes vi igjen


5. april kom nesten alle ungdommene tilbake til runde nummer to. Arkitekten hadde jobbet videre med ideene og de viktigste elementene fra de 5 modellene som ble laget på første ideverksted. Han presenterte 2 forskjellige modeller som han presenterte tilbake til deltakerne. Gruppene fikk i oppdrag å drøfte: Hva er bra med forslagene? Hva kan bli bedre? Hva savner dere? Har dere nye ideer? Det var stort engasjement og gode drøftinger om hvor mange aktiviteter det er plass til, og hva som er det viktigste når det må prioriteres. Ideene er mange, bl.a. trampoliner, klatrenett, zipline, skateplass, ladested til mobil, god belysning og sitteplasser. 

 

Fremdriftsplanen


To ideverksted ble gjennomført våren 2017. Arkitekten skal nå lage et nytt forslag ut fra de siste innspill samt økonomiske rammer. Endelig skisse gjøres ferdig i løpet av våren. Aktivitetsanlegge skal stå ferdig innen utgangen av 2017.

 

Takk for alle gode ideer og forslag til kreative løsninger – her er det barn og unge som er ekspertene. De som har deltatt på ideverkstedene blir selvsagt æresgjester når anlegget skal åpnes.

 

Gruppearbeid Gruppearbeid Gruppearbeid Gruppearbeid Gruppearbeid Fotograf: Kultur og Samfunn Fotograf: Kultur og Samfunn Fotograf: Kultur og Samfunn Fotograf: Kultur og Samfunn
Publisert av Mari Rettedal Westlake. Sist endret 10.04.2017
Fant du det du lette etter?
 
  • TelefonBilde 51 61 42 00
  • PostboksBilde Rettedalen 1, 4330 Ålgård
  • Besøksadr: Rettedalen 1
  • Komm.nr. 1122
  • Org.nr. 964 978 573
Login for redigering